Almanya Hanau’da iki nargile kafe ve bir büfeyi basarak içeridekilere kurşun yağdıran ve 4'ü Türk olmak üzere 10 kişiyi katleden ırkçı terörist Tobias Rathjen'le (43) ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Annesini öldürmüş, babasına dokunmamıştı

Katliamdan 5 saat sonra, evinde annesini öldürdükten sonra intihar etmiş olarak bulunan neo Nazi terörist, evdeki babası Hans Gerd Rathjen'e (72) dokunmamıştı. Gözaltındaki baba saldırılar hakkında bilgi sahibi kilit tanık olarak görülüyor.

Gözaltında tutulan baba konuşmuyor

Savcılık yetkilileri gözaltında tutulan baba Hans Gerd Rathjen'nin konuşmadığı ve sustuğunu açıklarken, babanın zanlı değil tanık olduğu belirtiliyor. Babanın yalancı şahitlik, şantaj, iftira gibi konularda poliste dosyası bulunduğu da otaya çıktı.

Yabancılarla arkadaşlık etmeyeceksin

Komşuları da neo Nazi teröristin babasının agresif biri olduğu, hep sorun çıkardığını, gençliğinde oğluna “Yabancılarla arkadaşlık etmeyeceksin” diye baskı yaptığını anlattı. Teröristin üyesi olduğu atıcılık derneği saldırıdan çok büyük üzüntü duyduklarını açıkladı ve “Kimsenin kafasının içindekileri okuyamayız” dedi.