05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA O ülkede kadın cinayetinde ömür boyu hapis cezası getiren yasa kabul edildi

O ülkede kadın cinayetinde ömür boyu hapis cezası getiren yasa kabul edildi

İtalya’da kadın cinayetlerine yönelik cezaları ağırlaştıran ve ömür boyu hapis cezası öngören düzenleme parlamentoda oybirliğiyle kabul edildi. Yeni yasa, kadınların cinsiyet temelli nefret nedeniyle öldürülmesi durumunda ağır yaptırımlar getiriyor.

Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki hükümetin hazırladığı ve kadın cinayetlerini ayrı bir suç kategorisi olarak tanımlayan yasa tasarısı, senatodan geçerek temsilciler meclisine gönderildi. Tasarı burada da iktidar ve muhalefetin ortak desteğiyle kabul edilerek yasalaştı. Düzenleme, ceza kanununa “577-bis” maddesini ekleyerek cinsiyete dayalı nefretle işlenen cinayetlerde ömür boyu hapis cezası getiriyor.

nefret ve ayrımcılık temelli öldürmeye ağır yaptırım

Yasa, bir kadının yalnızca kadın olduğu için nefret, ayrımcılık veya baskı amacı taşıyan eylemler sonucunda öldürülmesi durumunda failin ömür boyu hapse çarptırılmasını zorunlu kılıyor. Böylece kadın cinayetleri için cezalar en üst seviyeye çıkarılmış oldu.

meloni: siyaset, şiddete karşı ortak mesaj verdi

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Başbakan Meloni, düzenlemenin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu yasa, kadınlara yönelik şiddetin barbarlığına karşı siyaset üstü bir birlik mesajıdır” dedi. Ülkede 1 ocak–20 ekim tarihleri arasında 85 kadın cinayeti işlendiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *