05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Parasını vermeyen bankayı bastı

Parasını vermeyen bankayı bastı

Lübnan'da mevduat hesabı dondurulan bir mudi yanıcı maddeyle banka bastı

BEYRUT (AA) - Lübnan'da devlet tarafından mevduat hesabı dondurulan bir mudi, yanıcı maddeyle banka basarak hesabındaki 6 bin 500 doları çekti.

Mudilerin Haykırışı Derneğinin Twitter hesabından paylaştığı açıklama ve görüntülere göre, Amar el-Avar isimli Lübnanlı mudi, plastik şişede taşıdığı yanıcı maddeyle başkent Beyrut'un Başura bölgesindeki özel bir banka şubesini bastı.

Kendi çektiği görüntüde banka müdürünü alıkoyduğunu, kimsenin dışarı çıkmasına izin vermeyeceğini belirten Avar, "Ben hak sahibiyim ve paramı istiyorum. Hayatımda kimseyi incitmedim." dedi.

Avar, sonraki paylaşımda, elindeki 6 bin 500 doları göstererek hesabındaki tüm parayı çektiğini söyledi.

Olayın ardından şube önünde bekleyen güvenlik güçleri, Avar'ı banka baskını nedeniyle gözaltına aldı.

 Lübnan'daki ekonomik kriz

Lübnan'da Ekim 2019'da başlayan gösteriler, hükümetin istifası, Beyrut'taki liman patlaması ve Kovid-19 salgını gibi olaylar ülke ekonomisini derinden etkiledi.

Hükümet, yaklaşık 3, 5 yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında döviz rezervlerinin erimesinin önüne geçebilmek için bankalardaki dolar mevduat hesaplarını dondurma yoluna gitti.

Ülkede 2019'da 1 ABD doları 1500 Lübnan lirasından işlem görürken, art arda yaşanan gelişmelerle eş zamanlı olarak yerel para birimindeki değer kaybı da arttı.

Krizin başladığı 2019'dan bu yana Lübnan lirası yüzde 98'den fazla değer kaybetti.

Ocak 2022'de 1 ABD doları 20 bin Lübnan lirası iken şu an karaborsa ve döviz ofislerinde 91 bin lira seviyesinden işlem görüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *