Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus ile ortak düzenlenen “Zapad-2025” askeri tatbikatını yerinde takip etti. Putin’in askeri üniformayla poligona gelmesi uluslararası basında geniş yankı uyandırdı.
100 Bin Asker, 10 Bin Teçhizat
Nijniy Novgorod’daki Mulino poligonunda düzenlenen tatbikatta 100 bin asker görev aldı. 10 bin silah ve sistemin kullanıldığı tatbikatta 333 hava aracı, 247 savaş gemisi ve denizaltı da yer aldı. Putin, tüm ekipmanın sahadaki deneyimlere göre hazırlandığını vurguladı.
25 Ülke Yer Aldı
Tatbikata 25 ülkeden heyet katıldı. Bu ülkelerden 16’sı temsilci düzeyinde, 6’sı ise doğrudan askeri birlik gönderdi. Putin, tatbikatın amacının “egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunması” olduğunu ifade etti.
Rusya Savunma Bakanı’nın Açıklaması
Savunma Bakanı Andrey Belousov, tatbikata Leningrad ve Moskova askeri bölgeleri, Hava ve Uzay Kuvvetleri, Kuzey ve Baltık filoları ile Hava İndirme Birliği’nin iştirak ettiğini söyledi. Tatbikatın bugün sona ereceği bildirildi.
