Oilprice sitesi, Putin`in "Rusya`nın hasar gören Kuzey Akım boru hatlarına yönelik doğal gaz tedarikini Karadeniz`e yönlendirme" açıklamasını manşetten verdi.

Yunanistan medyası da Putin`in açıklamalarını manşetten duyurdu. İngilizce yayın yapan Ekathimerini, Putin`in Rusya`nın gaz arzının coğrafyasını genişletmeye devam edeceği ve aynı zamanda yerel para birimlerinde enerji arzı anlaşmaları yapmaya doğru ilerleyeceği" mesajına yer verdi.

Nikkei Asia`da "Putin Avrupa`ya gaz dağıtımları için alternatif bir merkez fikri olarak Türkiye`yi sundu" denildi.

Bussines Insider`da, Putin`in mesajı aktarılarak, Türkiye`nin de bu planı ilk kez duyduğuna dikkat çekildi.

Polonya medyasında, Türkiye`de bir Avrupa gaz merkezi oluşturabilineceği ve Avrupa`ya tedarik için Kuzey Akım 2`nin bozulmamış kısmını kullanabileceği mesajları aktarıldı.

İspanya`nın ingilizce yayın yapan haber siterinde de Putin`in mesajına geniş yer verildi.

Rusya medyasında ise Putin`in Türkiye`yi güvenilir bir ortak olarak gördüğünün altı çizildi.

BBC`de Putin`in Avrupa`nın musluklarını hala açabileceği aktarılarak, Türkiye üzerinden alternatif bir Avrupa gaz merkezi oluşturma mesajı paylaşıldı.

ABC News`te Avrupa`daki gaz fiyatlarına dikkat çekilerek, Putin`in sunduğu seçenekler konusunda atılacak adımlara henüz karar verilmediğine dikkat çekildi.

Singapur medyasında, Putin`in Türkiye önerisine ek, Avrupa`ya giden hatlardaki sızıntılar ve yükselen enerji fiyatları hatırlatıldı.
 

Editör: Haber Merkezi