Asya ülkelerinden Japonya'da bir mağaza regl dönemlerinde olan kadın çalışanlarından rozet takmasını istedi. Şirket 'empati kurmak' istediklerini dile getirerek mağazasını savundu. Ancak Japonya ve tüm dünya genelinden gelen eleştiriler üzerine uygulamada geri adım attı.

Ada ülkesi Japonya'nın Osaka şehrinde yer alan Daimaru Umeda isimli mağaza, çalışanlar ile müşteriler arasında ortak his anlayışı ve empati kurabilmesi sebebiyle, adet dönemindeki kadın çalışanlarından regl döneminde olduklarını deklare eden bir rozet takmalarını talep etti.

Kadın çalışanların regl dönemlerinde takmak zorunda olduğu rozette, Japonya'da popüler olan bir anime karakteri kullanıldı. 

'NİYETİMİZ TACİZ ETMEK DEĞİL'

Londra merkezli bir haber ajansına konuşan mağaza yetkilisi, Japon halkından ve dünya genelinden çok fazla şikayet aldıklarını ifade etti. Niyetlerinin çalışanları taciz etmek olmadığının altını çizen erkek yönetici, rozet takma uygulamasının zorunlu olmadığını söyledi.

Öte yandan geleneksel bir halka sahip olan Japonya'da, bazı şirketler zaman zaman tuhaf uygulamalara başvuruyor. Son olarak çalışanlarından gözlük takmalarını isteyen bir firma ile kadın çalışanlarından topuklu ayakkabı giymesini isteyen bir diğer firma örnek teşkil etmişti. 

Editör: Haber Merkezi