Rusya, dün Polonya sınırına 70 kilometre mesafede bulunan Ukrayna'nın Lviv kentini güdümlü füzelerle vurmuştu. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadoviy ve Lviv Valisi Maksim Kozitskiy düzenledikleri basın toplantısı açıklamalarda bulundu.

Lviv Valisi Maksim Kozitskiy, "İyi akşamlar. Sirenler hala çalıyor hızlı olalım. Bugün altyapı bakımından önemli olan 2 yer bombalandı. Yakıt deposu ve askeri fabrika vuruldu. Her iki noktaya da 2'şer roket atıldı. Olayda can kaybı yaşanmadı, yangın söndürme çalışmaları sürüyor” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Andriy Sadoviy, Polonya sınırına yakın mesafede bulunan Lviv şehrinin vurulmasının sebebinin Başkan Biden'ın Polonya'da olması nedeniyle gerçekleştirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu son bir hafta içindeki ikinci saldırı. Altyapı hedef alındı. Şehirde ciddi manada zarar söz konusu. Saldırı sonucunda oluşan patlama dalgaları okul ve anaokulu gibi eğitim kurumlarına zarar verdi. Camlar parçalandı ancak can kaybı yaşanmazken bazı vatandaşlar yaralandı. Bugünkü saldırılarla agresif ülke, Polonya’da bulunan Başkan Biden'a selam gönderdi.

Lviv Polonya'ya 70 kilometre uzaklıkta. Tüm dünya anlamalı ki tehdit çok ciddi. Kimse gelecekteki planlarını bilmiyor. Tüm şehirler zor durumda. Umarım can kayıpları az yaşanır. Ne kadar silah elimizde olursa, ne kadar roket imha silahlarına sahip olursak o kadar hızlı olacak bizim zaferimiz."

Editör: Haber Merkezi