05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Rusya: Türkiye, İdlib’de ateşkesin korunması için aktif çalışıyor

Rusya: Türkiye, İdlib’de ateşkesin korunması için aktif çalışıyor

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Aleksey Bakin, Türkiye’nin İdlib’de ateşkes rejiminin korunmasına yönelik aktif biçimde eylemler gerçekleştirdiğini gördüklerini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) oturumuna video konferans yoluyla katılan Bakin,  “Türk meslektaşlarımızın İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde ateşkes rejiminin korunmasına yönelik aktif biçimde hareket ettiğini görüyoruz” dedi.

Bakin, merkezin Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde durumun istikrara kavuşturulmasına yönelik memorandum ile Astana formatında Türkiye ve İran tarafları ile yürütülen sürekli temaslar kapsamındaki anlaşmalar doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı.

Bakin, Astana sürecinin garantörleri olan Rusya, Türkiye ve İran’ın tüm eylemlerinin BMGK’nın Suriye’ye barışın sağlanmasına yönelik 2254 sayılı kararının yerine getirilmesi amaçlı olduğunu da ekledi.

Bakin ateşkese yönelik anlaşmaların terörle mücadeleyi kapsamadığına da dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *