BolaWrap adı verilen yeni cihaz şüphelileri bir ipe dolayarak durduruyor. Böylece ülkede geçen yıl 49 kişinin ölümüne neden olan elektroşok yöntemini kullanmaya gerek kalmayacak. Elde tutulan bir cihazdan çıkan kabloyla dolanarak şüphelileri durma noktasına getiren Örümcek Adam benzeri bu araç, ABD ve İngiltere polisi tarafından kullanılmak üzere uyarlanabilir.

ABD yapımı BolaWrap 100, bazı durumlarda Taser sersemletici silahına bir alternatif olarak gösteriliyor.

ŞÜPHELİLER ACI ÇEKMEDEN KONTROL EDİLEBİLİYOR

Yapımcılara göre, etkisi şüpheliyi kelepçelemeye benziyor ancak bir mesafeden ve potansiyel olarak tehlikeli şüphelileri acı çekmeden kontrol etmenin bir yolunu sunuyor.

Wrap Technologies şirketi, buluşunun özellikle uyuşturucunun etkisi altındaki insanlarla mücadelede etkili olabileceğini söylüyor. Ayrıca, zihinsel sağlık sorunları olan insanları sınırlamada da faydalı olabileceğini söylüyor.

"ARADA GÜVENLİ BİR MESAFE BIRAKILMASINI SAĞLAR"

Polis tarafından sınırlandırılan ya da sonrasında ölen insanların aileleriyle birlikte çalışan yardım kuruluşu Inquest, cihazın tehlikeli olabileceği ve İngiltere kuvvetleri tarafından kabul edilme ihtimalinin “ciddi endişe verici” olduğunu söyledi.

SANİYEDE 200 METRE HIZLA FIRLATIYOR

Cihaz bu hafta İngiltere polisine tanıtıldı. Gösteriye, açıklanmayan bir yerde yaklaşık 40 ila 50 polis memuru ya da eğitmenin katılması bekleniyor. Cihaz 3-7,6 metre aralığında etkili olabiliyor. Aktive edildiğinde ip saniyede 200 metre hızla fırlıyor.
 

Editör: Haber Merkezi