İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Suriye’de PKK’lı teröristler Aynularab’dan Haseke’ye geçti: 110 kişi Halep’ten ayrıldı

Suriye’de PKK’lı teröristler Aynularab’dan Haseke’ye geçti: 110 kişi Halep’ten ayrıldı

Suriye’nin Halep iline bağlı Aynularab (Kobani) ilçesinden, aralarında terör örgütü PKK/YPG mensupları ile devrik rejime bağlı askerlerin de bulunduğu yaklaşık 110 kişilik bir grubun Haseke iline geçtiği bildirildi.

Suriye’nin Halep iline bağlı Aynularab (Kobani) ilçesinden, aralarında terör örgütü PKK/YPG mensupları ile devrik rejime bağlı askerlerin de bulunduğu yaklaşık 110 kişilik bir grubun Haseke iline geçtiği bildirildi. Hareketlilik, bölgede güvenlik dengelerinin yeniden şekillendiğine dair dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, terör örgütü YPG’nin işgali altındaki Aynularab’dançıkan grup, 4 otobüs, çok sayıda jeep tipi araç ve ambulansların da yer aldığı yaklaşık 25 araçlık bir konvoyla bölgeden ayrıldı.

Konvoyun, Suriye hükümeti tarafından açılan “Nur Ali” temas noktasından geçerek M4 kara yolunu kullandığı ve Haseke iline doğru ilerlediği belirtildi.

PKK’lı Teröristlerin Irak’a Sevki Gündemde

Güvenlik kaynakları, konvoyda yer alan PKK’lı teröristler arasında yabancı uyruklu unsurların da bulunduğunu aktardı. Aynı kaynaklar, bu teröristlerin Haseke’den Irak’a sevk edilmesinin beklendiğini ifade etti.

Öte yandan, Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında imzalanan mutabakat kapsamında; Suriye İçişleri Bakanlığı’na bağlı güçlerin Haseke ili, Kamışlı ilçesi ve Aynularab’a konuşlanması kararlaştırılmıştı.