İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump açıkladı: "İran’da görüştüğümüz isim Galibaf"

Trump açıkladı: "İran’da görüştüğümüz isim Galibaf"

ABD Başkanı Trump, İran’da görüştükleri ismin Galibaf olduğunu açıkladı. İran yönetimiyle ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da temas kurdukları ismin İran Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf olduğunu açıkladı. ABD basınına verdiği röportajda konuşan Trump, İran ile yürütülen sürece ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Trump, İran’daki mevcut yönetimde önemli değişiklikler yaşandığını ifade etti.

“Bir hafta içinde göreceğiz” mesajı

Trump, Galibaf’ın ABD ile iş birliği yapıp yapmayacağına ilişkin değerlendirmesinde, “Galibaf bizimle çalışacak mı bir haftaya göreceğiz” ifadelerini kullandı. Yeni İran yönetiminin önceki isimlere göre daha “makul” davrandığını öne sürdü.

ABD Başkanı, İran’daki yeni kadronun farklı bir yaklaşım sergilediğini dile getirdi.

İran lideri hakkında dikkat çeken iddia

Trump, İran’ın yeni lideri olarak öne çıkan Mücteba Hamaney hakkında da açıklamalarda bulundu. Hamaney’in durumuna ilişkin “Çok ciddi şekilde yaralı, son derece kötü durumda” ifadelerini kullandı.

Bu konuda resmi bir doğrulama bulunmazken, Trump’ın açıklamaları dikkat çekti.

Galibaf’tan yanıt geldi

İran Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD kaynaklı haberleri eleştirdi. Galibaf, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Hedef listesinden çıkarılmıştı

ABD basınında yer alan haberlere göre, Galibaf ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin daha önce hedef listesinden geçici olarak çıkarıldığı belirtilmişti. Bu kararın, diplomatik temaslar kapsamında alındığı ifade edildi.