ABD Başkanı Donald Trump, 9 Ekim'de Mısır'da devam eden müzakerelerde İsrail ile Hamas'ın Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını bildirdi. Anlaşma İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim'de devreye girdi.
Sarı hat"ta çekilmesinin ardından Gazze Şeridi'nde ateşkesin aynı gün 12.00 itibarıyla yürürlüğe girdiği açıklanmıştı.
İSRAİL SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR
İsrail ordusu, Gazze'deki ateşkese rağmen ara ara çeşitli iddialarla saldırmaya devam etti. Bu saldırılarda 45 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.
TRUMP, HAMAS'I BİR KEZ DAHA TEHDİT ETTİ
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-Hamas ateşkesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Trump, bir kez daha Hamas'ı tehdit etti.
"ORTADAN KALDIRIRIZ"
Trump, "Hamas, uslu durmazsa Gazze’ye gireceğiz, ortadan kaldıracağız. Gerekirse yok edilecekler ve bunu biliyorlar. Çok taşkınlık yaptılar. Eğer yapmaya devam ederlerse çok hızlı ve oldukça şiddet dolu şekilde yok edeceğiz. dedi
"İSRAİL İKİ DAKİKA İÇİNDE GİREBİLİR"
İsrail ve Hamas arasında ateşkese rağmen yükselen tansiyona değinen Trump, "İsrail iki dakika içinde oraya girebilir. Ona oraya gitmesini istersem, ona ‘Oraya git ve durumu hallet’ diyebilirim. Ama şu anda bunu söylemedik. Biraz şans vereceğiz ve umarım şiddet biraz azalır" sözlerini kullandı.
