ABD'de Donald Trump dönemi olaylı bir şekilde sona erdi. Ama hakkındaki iddialar bitmedi. 

Trump'la ilgili son iddialar İngiltere'den geldi. Daily Mail gazetesi, çok satan kitapların yazarı Craig Unger'in Trump'la ilgili yazdığı ve bir gün önce piyasaya çıkan kitaptan alıntılar yaptı.

"American Kompromat" adlı kitabın alt başlığında "KGB Donald Trump'ı Nasıl Yetiştirdi ve İlgili Seks, Açgözlülük, İktidar ve İhanet Hikâyeleri" ifadeleri kullanıldı.

Kitaba göre Trump, 1976 yılında dönemin güçlü ülkesi Sovyetler Birliği'nin gizli istihbarat örgütü KGB ilişkisi başladı. Bir üst düzey KGB yetkilisi otel inşa etmesi için Trump'ı Moskova'ya davet etti.

KGB idarecilerince 'derin bir ilerleme' olan bu hamle sayesinde gizli, gayri resmi kanallar kurulması ve Rusların böylece Amerikan demokrasisine zarar vermesine olanak sağlandı.

Kitapta Trump'ın 1980'li ve 1990'lı yıllarda iflasın eşiğine geldiği, Rusya'dan gelen tekneler dolusu parayı gayrimenkul işleri üzerinden aklayarak iflastan kurtulduğu, 2016 yılında başkan olduğunda da diyet ödemeye başladığı ileri sürültü. Trump da   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ne istediyse verdi.

Yazar, kitapta Trump'ın Ruslarla ilişkiyi ise cinsel amaçlı insan ticareti yapan ve hapishanede intihar eden arkadaşı Jeffrey Epstein vasıtasıyla kurduğu da iddia edildi.

Aralarında Sovyetlerden kaçan isimler, eski CIA yetkilileri, FBI karşı istihbarat ajanları, avukatlar ve başkaca birçok üst düzey kaynakla mülakatlar yapan Craing Unger, Trump'ın KGB'nin ilgisini çekme nedenini ise onun 'gösterişçi', 'narsistik', ve 'dalkavukluğa ve açgözlüğü karşısında kolay etkilenen' karakterine bağlıyor.

Editör: Haber Merkezi