Amerika Birleşik Devletleri, koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri oldu. Ülkede son 24 saatte 2 bin 410 insanın ölmesinden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Trump, önce Çin'e sert çıktı. Sonra da bazı ülkelerin ölüm sayılarını sakladığını ileri sürdü.

Trump'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Güçlü kalmalıyız, stratejimizin işe yaradığı açıkça görülüyor. New York’ta yeni vaka sayısında düşüş var. Detroit ve Denver’da artış yok, Washington, Baltimore ve St. Louis’de ilerleme kaydediliyor. New Orleans’ta yeni vaka sayısı düşüyor. Veriler bizim yeni vakada tavanı gördüğümüzü ortaya koyuyor.

- Bazı eyaletler 1 Mayıs'tan önce açılabilir. Bu gelişmeler bizim ülkeyi tekrar açmamız için gerekli olan rehberi tamamlamak için güç veriyor. Bunu da yarın açıklayacağız.

- Koronavirüsün Çin'deki bir laboratuvardan çıktığı iddialarını giderek daha çok duyuyoruz. Yakında bununla ilgili gerçekleri sizlerle paylaşacağım. 

-  Gerçekten bazı ülkelerden gelen rakamlara inanan var mı? Bazı ülkeler çok büyük sorun içerisindeler ve gerçekleri kamuoyu ile paylaşmıyorlar. Biz gerçekleri paylaşıyoruz ve biz ülke olarak iyiye gidiyoruz. Bazı ülkeler ölümleri gizliyor.

Editör: Haber Merkezi