05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump ve Netanyahu'nun basın toplantısı iptal edildi

Trump ve Netanyahu'nun basın toplantısı iptal edildi

Trump ve Netanyahu'nun görüşmesinin ardından yapılması beklenen basın toplantısı iptal edildi.

Trump ve Netanyahu’nun Basın Toplantısı İptal Edildi

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında Beyaz Saray’da gerçekleşmesi planlanan görüşme sonrası düzenlenecek ortak basın toplantısı iptal edildi. Bu karar, iki liderin buluşmasına dair beklentileri boşa çıkardı.

Netanyahu, Macaristan’dan ABD’ye geçerek Trump ile görüşmek üzere Washington’a geldi. Görüşme öncesinde açıklamada bulunan Trump, Orta Doğu’daki mevcut gerilime dikkat çekerek “Şu anda Orta Doğu’da susturulması gereken pek çok şey oluyor.” ifadesini kullandı. Bu cümle, basın toplantısının iptaliyle ilgili olası gerekçelere dair ipucu olarak yorumlandı.

Toplantının neden iptal edildiğine dair resmi bir açıklama yapılmazken, karar diplomatik kulislerde merak uyandırdı. Trump’ın göreve başlamasından bu yana Netanyahu’nun ikinci kez Washington’a gelişinde yaşanan bu gelişme, ikili ilişkilerin seyrine dair yeni değerlendirmeleri de beraberinde getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *