İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump’ın Fed başkan adayı Warsh oldu: Senato süreci başladı

Trump’ın Fed başkan adayı Warsh oldu: Senato süreci başladı

ABD BaşkanıDonald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığı için seçtiğieski Fed Yönetim Kurulu Üyesi Kevin Warsh’ın adaylığınıABD Senatosu’na sundu. Adaylığın Senato’ya iletilmesiyle birlikte Warsh içinresmi onay süreci de başlamış oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığı için seçtiği eski Fed Yönetim Kurulu Üyesi Kevin Warsh’ın adaylığını ABD Senatosu’na sundu. Adaylığın Senato’ya iletilmesiyle birlikte Warsh için resmi onay süreci de başlamış oldu.

Beyaz Saray’ın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Warsh’ın Fed başkanlığı için aday gösterildiği ve Senato’ya resmi bildirim yapıldığı belirtildi.

Buna göre Kevin Warsh, 1 Şubat 2026’dan itibaren dört yıllık bir dönem için Fed başkanı, ayrıca 14 yıllık bir dönem için Fed Yönetim Kurulu üyesi olarak aday gösterildi.

Powell’ın yerine geçebilir

Warsh’ın Senato tarafından onaylanması halinde, görev süresi Mayıs ayında sona erecek olan mevcut Fed Başkanı Jerome Powell’ın yerine geçmesi bekleniyor.

ABD’de Fed başkanının göreve başlayabilmesi için adaylığın Senato tarafından onaylanması gerekiyor. Onay sürecinin önümüzdeki haftalarda Senato’da yapılacak oturumlarla ilerlemesi bekleniyor.