İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,5621 %0.06
54,7904 %0.08
6.190,71 % -0,10
63.521,52 %1.158
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump'ın İran açıklaması petrolü düşürdü: Piyasalarda barış beklentisi güçlendi

Trump'ın İran açıklaması petrolü düşürdü: Piyasalarda barış beklentisi güçlendi

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile anlaşma ihtimaline yönelik açıklamaları petrol fiyatlarını aşağı çekti. Jeopolitik risklerin azalacağı beklentisiyle Brent petrol üç haftanın en düşük seviyesine gerilerken, Hürmüz Boğazı'na ilişkin umutlar piyasalara yansıdı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Trump'ın açıklamaları petrol fiyatlarını aşağı çekti

Uluslararası petrol piyasalarında fiyatlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile yeni bir anlaşma sağlanabileceğine yönelik açıklamalarının ardından sert geriledi. Trump'ın kapsamlı saldırıları durdurduğunu ve taraflar arasında anlaşmanın ana hatlarında uzlaşı sağlandığını öne sürmesi, yatırımcıların jeopolitik risk algısını azalttı.

Hürmüz Boğazı beklentisi fiyatlamaları etkiledi

Barış ihtimalinin güçlenmesiyle birlikte Hürmüz Boğazı'ndaki enerji sevkiyatının yeniden normalleşebileceği beklentisi oluştu. Bu gelişmenin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık yüzde 6 değer kaybederek son üç haftanın en düşük seviyesine indi ve 83 doların altına geriledi.

İran'dan görüşme iddialarına yalanlama

Trump'ın açıklamalarına karşın İran yönetimi, ABD ile devam eden herhangi bir müzakerenin bulunmadığını ve planlanmış bir toplantı olmadığını açıkladı. Son dönemde yaşanan çatışmalar ve Hürmüz Boğazı'ndaki güvenlik endişeleri nedeniyle petrol fiyatları yükseliş göstermişti. Uzmanlar, diplomatik sürece ilişkin gelişmelerin enerji piyasalarının yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini değerlendiriyor.