İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump'tan İran tehditi: "Bugün çok sert şekilde vuracağız"

Trump'tan İran tehditi: "Bugün çok sert şekilde vuracağız"

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik yeni bir saldırı düzenleyeceklerini belirterek, "İran'ı bugün de çok sert bir şekilde vuracağız." dedi. Trump ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında İran ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, İran'ın anlaşma sürecini uzattığını öne sürerek, Washington yönetiminin yeni adımlar atacağını söyledi.

ABD ile İran arasında devam eden gerilim, son dönemde yaşanan karşılıklı açıklamalar ve askeri gelişmelerle yeniden gündemin üst sıralarına taşındı.

"İran'ı çok sert şekilde vuracağız"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, İran'a yönelik yeni saldırılar düzenleneceğini ifade etti.

Trump, "İran'ı bugün de çok sert bir şekilde vuracağız. İran'ın artık anlaşmayı imzalaması gerekiyor." dedi.

İran ile yürütülen müzakerelere de değinen Trump, "Ve anlaşmayla ilgili neler olacağını göreceğiz. Anlaşmaya gerçekten çok yakındık ama bizi sürekli oyalıyorlar. Bizi aptal yerine koymaya devam ediyorlar çünkü biliyor musunuz? Bazı çok aptal başkanlarla iş yaptılar." ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, "İran'a bugün çok sert şekilde saldıracağız. Anlamlı ve işe yarayan bir anlaşma istiyoruz. İran nükleer silaha sahip olmamayı kabul etti, tek yaptıkları şey belgeleri imzalamak." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında dikkat çeken sözler

Basın toplantısında Trump'a Türkiye ve İsrail ilişkileri ile F-35 programına ilişkin sorular da yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerine değinen Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan çok iyi dostum ve kendisiyle çok iyi çalışıyorum. Onu severim. Bunu söylememi istemiyorlar çünkü Erdoğan'ı çok seviyor diyorlar ama çok harika bir lider ve güçlü bir dostum ve kendisiyle çok iyi çalışıyorum. O bana saygı duyuyor, ben de ona saygı duyuyorum. İyi bir dostluğumuz var."

Pezeşkiyan'dan Trump'a yanıt

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da Trump'ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Pezeşkiyan, ABD Başkanı'nın İran'ın altyapısına yönelik tehditlerine ilişkin yaptığı paylaşımda, "Hayati altyapılar, halkın yaşam damarlarıdır. Onları hedef alma tehdidi güç gösterisi değil, bir milletin iradesinin karşısındaki çaresizliğin göstergesidir." ifadelerini kullandı.

İran'ın baskı ve tehditler karşısında ayakta kalacağını belirten Pezeşkiyan, ülkesinin kararlılığını sürdüreceğini vurguladı.