İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump'tan İran'la İlgili Kritik Açıklama: "Bu Olacak"

Trump'tan İran'la İlgili Kritik Açıklama: "Bu Olacak"

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la ilgili yaptığı açıklamada sürecin yakında sonuçlanacağını belirtti. İran’ın nükleer silaha sahip olamayacağını vurgulayan Trump, taraflar arasında bir anlaşma ihtimaline işaret ederek önümüzdeki dönemde önemli gelişmeler yaşanacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ilgili son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada dikkat çeken mesajlar verdi. İran konusunda kritik bir sürecin yaşandığını belirten Trump, yakın zamanda önemli gelişmelerin meydana geleceğini ifade etti.

Trump’tan dikkat çeken İran açıklaması

Oval Ofis’te değerlendirmelerde bulunan Donald Trump, İran’ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. İran ile ilgili sürecin kritik bir aşamaya geldiğini belirten Trump, önümüzdeki dönemde önemli gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

Trump, İran konusunda son sürece girildiğini belirterek yaşanacak gelişmelerin yakından takip edildiğini dile getirdi.

Barış anlaşması mesajı verdi

ABD Başkanı Trump, İran ile yaşanan gerilimde önceliğinin diplomatik çözüm olduğunu belirtti. Taraflar arasında bir barış anlaşmasının mümkün olabileceğini ifade eden Trump, böyle bir sonucun tercih edilen seçenek olduğunu söyledi.İran ile ilgili sürecin kısa süre içerisinde daha net bir tablo ortaya koyacağını kaydeden Trump, diplomatik girişimlerin sürdüğünü vurguladı. 

Müzakere süreci gündemde

Trump daha önce İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’e bir mektup gönderdiğini açıklamış ve taraflar arasında müzakere kapısının açık tutulmasını istediğini belirtmişti. ABD yönetimi, İran’ın nükleer faaliyetleri konusunda anlaşma zemini oluşturulmasını hedefliyor. İranlı yetkililer ise ABD’nin baskı ve tehdit politikaları sürdüğü sürece doğrudan müzakereye sıcak bakmadıklarını ifade ediyor. Buna rağmen taraflar arasındaki diplomatik temaslar uluslararası kamuoyu tarafından yakından izleniyor. 

Gözler yeni gelişmelere çevrildi

Washington ile Tahran arasındaki ilişkilerin geleceği konusunda açıklamalar sürerken, Trump’ın "çok yakında bir şeyler olacak" sözleri uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Sürecin nasıl şekilleneceği ve olası bir anlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.