Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim artarken, Yunanistan tarafından çıkarılan olası savaş iddiaları birbirini kovalıyor.

Bu kez de Yunan televizyonu savaş çıkması durumunda ABD'nin hangi tarafı tutacağı sorusunun cevabını aramaya başladı.

Yunanistan'da yayın yapan ANT1 televizyonuna çıkan ABD'nin Yunanistan Büyükelçibi George Tsunis, bir soru üzerine şu cevabı verdi:

“Öncelikli yaklaşımımız Yunanistan ve Türkiye’nin görüşerek farklılıklarını diplomatik olarak ve uluslararası yasalara uygun biçimde çözmeye çalışmaları olacaktır. Başka bir yöntem yok. Ortada riske atılacak çok şey var. Çünkü her iki ülke de saygı duyulan müttefikler ve NATO’nun önemli üyeleri.

Fakat bu konular çok ciddi ve önemli. Kimse bu gerilimin yapıcı olduğunu düşünmüyor. Biz sürekli olarak Yunanistan ve Türkiye’ye bu şekilde hareket etmelerine yönelik çağrıda bulunuyoruz. Birçok ilişkide zorluklar vardır fakat bu konuda barış birincil öncelik olmalı ve çözüm diplomatik olmalı.” 

ABD’li büyükelçiye yöneltilen, “Yunanistan’a yönelik bir saldırı olursa Yunanistan yanlız başına mı kalacak?” sorusuna ise, “Yunan ordusunun topraklarını korumaya yetecek gücü var. Fakat ABD büyükelçisi olarak, ABD’nin de yorulmak bilmeden barış için çalışacağını söyleyebilirim” cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi