İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Ukrayna'dan Moskova'ya yoğun İHA saldırısı: 20 kişi yaralandı

Ukrayna'dan Moskova'ya yoğun İHA saldırısı: 20 kişi yaralandı

Ukrayna’nın Moskova ve çevresine yönelik İHA saldırılarında Rus yetkililer 620 İHA tespit edildiğini, Belgorod’da 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Ukrayna ordusu, Rusya’nın başkenti Moskova ve çevresine gece saatlerinde çok sayıda insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenledi. Rus yetkililer, gece boyunca ülke genelinde 620 İHA tespit edildiğini ve bunlardan 180’inin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saldırılarda sivil altyapının zarar gördüğü belirtilirken, Belgorod bölgesinde 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Moskova ve Çevresine İHA Saldırısı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş kapsamında karşılıklı saldırılar devam ediyor. Ukrayna ordusu, gece saatlerinde Moskova ve çevresini hedef alan İHA saldırıları gerçekleştirdi.

Çok sayıda insansız hava aracının kullanıldığı saldırılar sırasında bölgede sirenler çaldı. Moskova’da saldırılar sırasında yaşananlar çevrede bulunan kişiler tarafından da görüntülendi.

Rus yetkililer, gece boyunca ülke genelinde toplam 620 insansız hava aracının tespit edildiğini bildirdi. Yetkililerin açıklamasına göre bu İHA’lardan 180’i etkisiz hale getirildi.

Sivil Altyapının Zarar Gördüğü Açıklandı

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, bölgenin yoğun İHA saldırısına maruz kaldığını açıkladı.

Saldırılar sonucunda Moskova ve çevresindeki çok sayıda noktada sivil altyapının zarar gördüğü bildirildi. Hasarın kapsamına ilişkin başka bir ayrıntı paylaşılmadı.

Rus yetkililerin açıkladığı verilere göre İHA hareketliliği yalnızca Moskova ve çevresiyle sınırlı kalmadı ve gece boyunca ülkenin farklı bölgelerinde yüzlerce insansız hava aracı tespit edildi.

Belgorod'da 20 Kişi Yaralandı

Ukrayna tarafından gerçekleştirilen saldırılardan etkilenen bölgeler arasında Belgorod da yer aldı.

Belgorod Bölge Vali Vekili Aleksandr Şuvayev, saldırılar sonucunda bölgede 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralanan kişilerin sağlık durumlarına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Moskova'daki Anlar Kameraya Yansıdı

Moskova’da İHA saldırılarının gerçekleştirildiği sırada çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerde, saldırılar sırasında çevrede bulunan kişilerin panik halinde bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı görüldü.

Rus yetkililer gece boyunca ülke genelinde 620 İHA tespit edildiğini ve 180’inin etkisiz hale getirildiğini bildirirken, Moskova çevresinde sivil altyapının zarar gördüğünü, Belgorod’da ise 20 kişinin yaralandığını açıkladı.