Ortadoğu’da gerilim yeniden tırmanıyor. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik hava saldırıları sürerken, İran resmi medyası Tahran’ın doğu ve batı kesimlerinin yoğun bombardımana tutulduğunu duyurdu. İlk bilgilere göre saldırılarda Mehrabad Havalimanı dahil bazı askeri üsler ve komuta merkezleri hedef alındı.
Mehrabad Havalimanı’nda Büyük Yangın
Yoğun saldırı sonrası havalimanında yangın çıktığı bildirildi; yükselen alevlerin kilometrelerce uzaktan görülebildiği aktarıldı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde park halindeki bir uçağın da saldırıda hasar aldığı dikkat çekti.
İsrail Önceden Duyurmuştu
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise kısa süre önce “İran rejimine ait hedeflere yönelik yeni bir operasyon dalgası başlatıldı” açıklamasını yapmıştı. Gelişme bölgedeki güvenlik endişelerini artırırken, uluslararası kamuoyu krizin nasıl büyüyeceğini yakından izliyor.
