Dünya jet sosyetesinin Yunanistan'daki en önemli tatil adalarından olan Zakintos'ta üç çocuk babası, 53 yaşındaki ünlü iş adamı Dimis Korfiatis'in pusuya düşürülerek öldürülmesi ülkede şaşkınlık yarattı. 

TURİZM TOPLANTISINA GELMİŞTİ

Yunan basınında yer alan haberlerde ünlü iş adamı Korfiatis'in dün öğle saatlerinde Agios Sostis bölgesindeki bir turizm ofisine toplantıya katılmak üzere gittiği, 5 dakika sonra ise ellerinde kalaşnikof tüfekleri olan iki kişin içeri girerek Korfiatis'i kurşun yağmuruna tuttuğu belirtildi.

Ardından saldırganların otomobile, ardından da bir lastik bota binerek kayıplara karıştıkları belirtildi. Saldırı anında bir turizmcinin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Olay yerine gelen ekipler ilk müdahaleyi yaparken, Korfias'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirkendi, ofis sahiplerinden bir kişinin hafif yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. 

Polis başlattığı soruşturma olayda kullanılan ve terk edilen lüks jeep ile silahı terk edilmiş halde buldu. 

GEÇEN YIL DÜZENLENEN SALDIRIDA EŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Adanın Laganas bölgesinde büyük bir oteli ile turistler için bir denizaltısı olan iş insanı Korfiatis'in geçen yıl kendisine yönelik saldırıdan şans eseri kurtulurken yanındaki 37 yaşındaki eşi öldürülmüştü.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayı başlarında motosikletli kişiler tarafından makineli tüfeklerle ateş açılmış, olay yerinde 45 kalibrelik mermiler bulunmuştu. 

Saldırının 550 bin Euroluk bir alışveriş nedeniyle yapıldığı iddia edildi. Ancak saldırganların eşinin öldüğü saldırı öncesinde iş adamı ve karısını öldürmek için günler önce olay yerinde araştırma yaptıkları anlaşılmıştı. Olaydan birkaç gün sonra Vasiliko'daki Porto Roma bölgesinde 10 metrelik şişme bir bot bulunmuştu. 

Editör: Haber Merkezi