Dehşet olay Kazakistan'da yaşandı. Yeni doğmuş ancak ölü olarak kayıtlı bir erkek bebek aniden hareket etmeye başladı, ancak bir hastane morgunda donmaya bırakıldı. Çünkü evraklar onu ölü olarak sınıflandırdı.

MORGA KONMASINI EMRETTİ

Savcılara göre, baş doktor Kuanysh Nysanbaev, çocuğun bacağının yaşam belirtisi içinde hareket ettiğini bilmesine rağmen bebeğin, ölenler için soğuk hava deposuna konmasını emretti. Kazakistan'daki bu korkunç olay, iki kıdemli doktora karşı cinayet suçlamasına yol açtı.

20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

O ve Atyrau bölgesel perinatal merkezindeki isimsiz bir kadın doğum uzmanı, şimdi cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kaldı ve 20 yıla kadar hapisleri isteniyor. Doktorlar soruşturmanın tamamlanması beklenmeden tutuklandı. Baş doktor Kuanysh Nysanbaev ayrıca tıbbi hataları örtbas etmek ve rüşvet almakla suçlanıyor.

DÜZELTMEK İSTEMEDİLER

Yolsuzlukla mücadele polis şefi Shyngys Kabdula, “Doğduktan sonra, bebek doğarken, aslında hala hayattayken ihmal edildi.” dedi. Çocuk yaşam belirtileri verdikten sonra, doktorlar, acil önlemler almak yerine, çocuğun doğduğunu söyleyen evraklara göre hareket etmeye karar verdiler. Nysanbaev ve doğum uzmanı, hastanenin bilgisayar veritabanının bebeğin öldüğünü gösterdiğini ve düzeltmek istemediklerini belirtti.

Bölge sağlık şefi Manshuk Aimurzieva, “Doktorlara karşı böyle bir suç beni korkutuyor” dedi. Sağlık bakan yardımcısı Lyazzat Aktayeva ise “Aileden, çocuğun annesinden özür dilerim” dedi.