Yemen’de Husilerin Taiz kentinin doğusundaki hükümet güçlerine ait mevzilere düzenlediği saldırı nedeniyle önemli bir geçiş noktasında ulaşım geçici olarak durduruldu. Saldırı nedeniyle bölgedeki bazı okullarda da eğitime ara verildi.
Taiz’in doğusundaki mevzilere saldırı
Yemen hükümetine bağlı askeri bir kaynak, Husilerin Taiz kentinin doğusunda hükümet güçlerine ait mevzilere saldırı düzenlediğini ve bölgeye sızma girişiminde bulunduğunu bildirdi.
Kaynak, Husilerin Taiz’in doğu cephesindeki hükümet güçlerinin mevzilerini bombaladığını belirtti.
Bombardımanla eş zamanlı olarak Husilerin bölgeye sızma girişiminde bulunduğu aktarıldı.
Taiz ile İbb arasındaki ulaşım durdu
Saldırı nedeniyle Taiz’in doğusunda bulunan önemli bir geçiş noktasında ulaşım geçici olarak durduruldu.
Söz konusu geçiş noktasının Taiz’i İbb vilayetine, İbb üzerinden de başkent Sana’ya bağladığı belirtildi.
Askeri kaynak, bombardımanın bölgede ulaşımı aksattığını bildirdi.
Bazı okullarda eğitime ara verildi
Saldırı bölgedeki eğitim faaliyetlerini de etkiledi. Askeri kaynak, Taiz’in doğusundaki bazı okullarda eğitime ara verildiğini ve öğrencilerin evlerine dönmekte güçlük çektiğini ifade etti.
Saldırı ve sızma girişiminde ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.
Husilerden de saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
Yemen’de çatışmalar yeniden tırmandı
Yemen’de temmuz ayından bu yana yeniden tırmanan çatışmaların ardından sahadaki kontrol alanlarında değişiklikler yaşandı.
Husiler, Hudeyde vilayetinin tamamında kontrolü sağladıktan sonra Taiz’in batısına doğru ilerledi. Bu süreçte Kızıldeniz kıyısındaki Muha kentinin yanı sıra Babulmendeb’e erişim sağlayan hatlar da Husilerin kontrolüne geçti.
Husilerin Muha’nın ardından Babulmendeb Boğazı çevresindeki Haniş Takım Adası, Meyyun Adası ve Zubab’ı da ele geçirdiği bildirildi.
