Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, kara para aklama ve menkul kıymet dolandırıcılığından suçlu bulundu.

FTX müşterilerinin 8 milyar dolardan fazla parasının kaybolduğu, Bankman-Fried'ın da bunu örtbas ederek FTX yatırımcılarını dolandırdığı iddiasıyla Manhattan Federal Mahkemesinde bir aydır devam eden davada jüri karara vardı. Mahkeme, FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ı suçlu buldu.

Mahkeme üyeleri dört saati aşkın müzakerenin ardından elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama da dahil 7 suçtan eski CEO'yu suçlu buldu. Bankman-Fried'ın cezası, Yargıç Lewis Kaplan tarafından ileri bir tarihte belirlenecek.

Hamas'tan son ateşkes teklifine olumsuz yanıt! Hamas'tan son ateşkes teklifine olumsuz yanıt!

İflas etmişti

Kasım 2022'de kripto borsası FTX iflas etmiş ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried istifasını açıklamıştı. Bankman-Fried FTX'in batmasının ardından tutuklanmıştı. Kişisel servetinin 26 milyar dolar olduğu tahmin edilen Bankman-Fried, Washington'daki en büyük siyasi bağışçılardan biriydi.

Bankman-Fried'ın FTX'in Bahamalar'daki genel merkezinden ABD'ye iade edilmesinin ardından getirilen ek suçlamaları ele alacak ikinci bir ceza davasının ise Mart 2024'te yapılması planlanıyor.

Editör: Nehir Durdağı