Milli Eğitim Bakanlığı, okulların koronavirüs nedeniyle kapanmasının ardından Eba TV üzerinden yapılan eğitimde türbanlı öğretmen çıkarılmasını eleştirmişti.

Ataklı şunları söylemişti:

"Birinci sınıflar için bugün eğitim başladı. Öğretmen de türbanlı. Anlatan da o. Bunu yapmaları bence yanlış. Çünkü şu anda okullarda türbanlı öğretmen var mı, var. Ama milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. 
Bunu bana özgürlük falan diye anlatmayın. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak yanlış. Var mı evet malesef var. Bana göre yanlış. Şimdi buraya neden bunu koyuyorsun. İlk ders gününden türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz. Burada yapmayın bari."

Bunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Can Ataklı hakkında  "Öğretmenin başörtüsü üzerinden dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs ile halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Can Ataklı bu sabah Tele 1 TV'deki programında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslendi. Ataklı, şunları söyledi:

"Şimdi ben bakana sesleniyorum. Elini vicdanına koy. Sen hakikaten benim burada halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğime, dini değerleri aşaladığıma inanıyor musun? Ben türban diyorum, siz başörtüsü. Söylediğim aynen duruyor. Burada din aşağılaması nerede? Dini aşağılamak nerede? Başörtüsü demedim, türban dedim. Türban dinin sembolü mü? Dini sembolse neden bu kadar aleni kullanılıyor?

Yandaş gazeteler internet siteleri benim için neler yazıyor. Madem ben dini değerleri türban diyerek aşağılıyorum; neden bakana sormuyorlar; sahibi olduğu okulunda bir tane bile türbanlı öğretmen niye yok, diye.

Türbanlı deyince dini aşağılıyorsun diyorsan çok ayıp ediyorsan. Aç o zaman davayı. Bana hakaret yağdıran tröller de açsın madem. Bakalım kim kime hakaret etmiş aşağılamış. Bana yapılan yorumlarda neler neler yazıyor.

Bakanı eleştiriyorum zaman zaman ya... Böyle mi intikam alıyorsun sayın bakan? Yaptığınız eğitim kötü işte. Bakın iyi okulların hepsi Eba Tv'den kendi eğitimlerine geçtiler. On line sistemiyle yapıyorlar, öğrenciler derslere bile katılıyor.
43 yıldır gazetecilir yapıyorum. Hakkımda hiç dava yok benim. 

Bir de RTÜK... Başkanının adını bile bilmiyorum. Benim üzerimden kanala cezayı kesmek istiyorlar. Biz gerçekleri söylüyoruz. Ayrıca bizim kanal öyle dev gibi bütçesi olan bir kanal da değil.
Ben dini değerleri neden aşalıyayım kardeşim, ben de inanan bir insanım.

Daha fazla bir şey demiyorum. Sizlere Kamer Suresi 10. ayetle cevap veriyorum."
Ataklı daha sonra Kamer Suresi 10. ayeti ekrana getirdi. Ayet şöyle:
"Nihayet, o da Rabbine «Ben hakıkaten mağlûbum. Artık (benim) intikaam (ımı) sen al» diye düa etti."
"Ben de benim intikamımı sen al yarabbi diyorum!"

Editör: Haber Merkezi