Doğa Koleji çalışanları öğretmen ve personeller 5 ayı geçen bir süredir maaş alamıyordu. Ardından çalışanların boykotları ve okulun satılma süreci uzun süre devam ederken İTÜ Vakfı’na Satılan Doğa Koleji’nde eğitim anlamında yeniliğe gidilecek.

“ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİ SORUN YAŞAMAYACAK”              

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Doğa Koleji’ne devredilmesiyle birlikte Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve gelen Serhat Özeren, okulun eğitim politikasının İTÜ bünyesine dâhil olmasıyla özellikle matematik ve fen alanlarında iyiye yönelik bir evrimle yaşayacağını söyledi. Özeren, “Üniversitemiz 2023’te 250’nci yılını kutlayacak yüz binlerce mezunu olan bir yapı. Doğa Koleji’nde öğretmen, öğrenci, veli artık bir sorun yaşamayacak” ifadelerini kullandı.

“MATEMATİK VE FEN KONULARINDA İTÜ YETKİNLİĞİ FAYDALI OLACAK”

Doğa Koleji’nin adının korunacağı yönünde bilgiler gelirken yönetimin de isim üzerinde değişiklik düşünmediği öğrenildi. Matematik ve Fen konuların 250 yıllık bir deneyimin öğrencilere faydalı olacağına yönelik konuşan Özeren, "Bunun yanında yabancı dil konusunda ileri seviye bir yaklaşımla karşılaşacaklar. Yıllardır İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nı yönetiyoruz. Bu alanda büyük bir deneyime sahibiz. Çocukların başarısının nasıl yükseldiğini, öğretmenlerin yetkinliklerinin nasıl arttığını, personelin dünyaya bakışının nasıl değişeceğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verdi.