Doğa Koleji'nde öğretmenler ve velilerin başlattığı eylemin sonrası okulun İTÜ Vakfı'na devredildiği konuşulmuş ancak daha sonra hiçbir bilgi verilmemişti. Son dakika açıklamasına göre Doğa Koleji ile İTÜ Vakfı arasındaki satış işlemine başlandı

MÜZAKERELER OLUMLU SONUÇLANDI

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgilere göre,  İTÜ Vakfı, Doğa Koleji ile ilgili müzakerelerin olumlu sonuçlandığını ve devir işlemlerinin başladığı öğrenildi. Böylelikle yüz bine yakın öğrencisi ve binlerce öğretmeniyle Türkiye'nin en kaliteli eğitim kurumlarının başında gelen Doğa Koleji'nin yeni sahibi de İTÜ Vakfı Oldu.

İTÜ VAKFI KİMİN?

Doğa Koleji ve İTÜ Vakfı'ndan Beklenen Açıklama Geldi!

1984 yılında kurulan İTÜ Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi'ni ileriye taşıma ve organizasyonlarla birlikte güçlendirme amacı ile kurulmuştur. Temel amacı kuruluş aşamasındaki gelişme, kaynak sağlama ve yatırım felsefesiyle birlikte maddi ve manevi desteği sağlamaktır. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi için  Eğitim Tesisleri, Kültür ve Sosyal Tesisler, Spor Tesisleri, Yurtlar İşletmesi ve Ar-Ge İşletmesi kurularak, bunların hedeflenen kitleye hizmet vermesi sağlanmış ve bu şekilde kaynak yaratılmıştır.İTÜ Vakfı, faaliyetlerinin kapsamını genişletmek amacıyla, ortaklık şeklinde kurduğu veya iştirak ettiği şirketler 3M ARGE A.Ş., İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. ve OTAM A.Ş. kanalıyla İTÜ’nün AR-GE faaliyetlerini desteklemekte, üniversite-sanayi işbirliğine ve dolayısıyla toplumun bilimsel ve teknolojik açıdan gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi