2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 sistemiyle beraber 66 aylıkken okula başlayanlar bu yıl 8. sınıfa geçti. Bu sebeple Liselere Giriş Sınavı olarak bilinen LGS'ye, geçen yıllara göre 500 bin daha fazla kişinin katılması bekleniyor. 2020 Liselere Giriş Sınavı'na 1 milyon 700 bine yakın öğrenci girecek.

SORULAR ZORLAŞACAK

2020'de yapılacak olan sınava 1 milyon 700 bin öğrencinin girecek olması nedeniyle eleyici ve zor bir sınav olması öngörülüyor. Soruların zorluk derecesinin geçen senelere göre daha zor olması beklenirken, uzmanlar da öğrencilerin daha sıkı hazırlanması gerektiğini belirtiyor.

SEÇMELİ DERSLER ARTIYOR

Bu yıl 8. sınıfı bitiren öğrencileri zor bir sınavın beklediğini aktaran uzmanlar, öğrenciler için başka bir değişiklik olduğunu da söylediler.

Öğrencileri bekleyen diğer bir değişiklik ise, Anadolu liselerinde zorunlu ders saatlerinin azaltılmaya başlanması ve seçmeli derslere ağırlık verilmesi olarak aktarıldı. Becerilerine ve ilerideki meslek seçimlerine göre seçmeli derslerini tercih edecek öğrenciler, bundan böyle üniversite ve mesleğe yönelik hedeflerini daha erken bir zamanda belirleyebilecekler.

Editör: Haber Merkezi