Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) özel öğretim kurumlarında değişiklik yapılması yönetmeliği kapsamında bilgi veren Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, yeni düzenlemelere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Ücretler ayrı ayrı belirlenecek

Bakanlığın yeni düzenlemesine göre özel okullarda verilen yemek, kahvaltı, servis, pansiyon, yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt ve benzeri hizmetlerden yararlanmak isteyen öğrencilerden alınacak ücretler ayrı ayrı belirlenecek. Ayrıca bu ücretler mayıs ayı sonuna kadar ilan edilecek.

Çeşitli sıkıntılar doğurabilir

Servis ücretleri hakkında konuşan Dal, ağustos ve eylül aylarında belediyeler ve odalar tarafından ücretlerin açıklanması nedeniyle bu hükmün hayata geçirilmesinde çeşitli sıkıntılar doğurabileceğine işaret etti.

Zorunlu tutulmayacak

Dal, bunun yanı sıra özel okullarda öğrenim gören çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı bir yenilikten daha bahsederek, özel okulda çocuğu okuyan velilerin kitap, kırtasiye, yemek gibi ek hizmetlerden isteyen velilerin yararlanabileceği, istemeyenlerin zorunlu tutulamayacağının net olarak ifade edildiğini belirtti. 

Bu konu hakkında velilerden çok fazla şikayet alındığını aktaran Dal, MEB'in düzenlemesiyle artık veliler kararlarını kendileri verebilecek.

Editör: Haber Merkezi