Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren LGS sınav tarihi için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınavın, Türkiye’nin oynayacağı kritik milli maçla aynı güne denk gelmesi nedeniyle yeniden değerlendirilebileceğini açıkladı. Eğitim gündeminde geniş yankı uyandıran bu açıklama, özellikle sınava hazırlanan öğrenciler arasında “LGS erkene mi çekilecek?” sorusunu öne çıkardı.
LGS ile milli maç aynı güne denk geldi
Mevcut takvime göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 14 Haziran Pazar günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek. Ancak aynı gün sabah 07.00’de Türkiye ile Avustralya arasında oynanacak milli maç, sınav programı etrafında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hem öğrencilerin motivasyonu hem de ailelerin sınav günü planlaması açısından bu çakışmanın önem taşıdığı değerlendiriliyor.
Bakan Tekin’den dikkat çeken açıklama
Konuya ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav tarihinin değişebileceğine işaret ederek, “Milli maçla çakıştığı için 14 Haziran’daki LGS 1 gün öne alınabilir, çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Bakanlığın takvim üzerinde alternatif bir düzenleme yapabileceği yönündeki beklentileri güçlendirdi.
Türkiye Dünya Kupası’nda D Grubu’nda
Öte yandan A Milli Futbol Takımı, Play-Off finalinde Kosova’yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası bileti aldı. Ay-yıldızlı ekibe galibiyeti getiren golü, karşılaşmanın 53. dakikasında Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Türkiye, 2026 Dünya Kupası D Grubu’nda ABD, Avustralya ve Paraguay ile mücadele edecek.
