İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Milli Eğitim Bakanı Tekin: LGS milli maç ile çakışıyor, bir gün öne çekilebilir

Milli Eğitim Bakanı Tekin: LGS milli maç ile çakışıyor, bir gün öne çekilebilir

LGS sınav tarihi, milli maçla çakışma nedeniyle değişebilir. Bakan Yusuf Tekin, sınavın bir gün öne alınmasının gündemde olduğunu açıkladı.

Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren LGS sınav tarihi için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınavın, Türkiye’nin oynayacağı kritik milli maçla aynı güne denk gelmesi nedeniyle yeniden değerlendirilebileceğini açıkladı. Eğitim gündeminde geniş yankı uyandıran bu açıklama, özellikle sınava hazırlanan öğrenciler arasında “LGS erkene mi çekilecek?” sorusunu öne çıkardı.

LGS ile milli maç aynı güne denk geldi

Mevcut takvime göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 14 Haziran Pazar günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek. Ancak aynı gün sabah 07.00’de Türkiye ile Avustralya arasında oynanacak milli maç, sınav programı etrafında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hem öğrencilerin motivasyonu hem de ailelerin sınav günü planlaması açısından bu çakışmanın önem taşıdığı değerlendiriliyor.

Bakan Tekin’den dikkat çeken açıklama

Konuya ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav tarihinin değişebileceğine işaret ederek, “Milli maçla çakıştığı için 14 Haziran’daki LGS 1 gün öne alınabilir, çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Bakanlığın takvim üzerinde alternatif bir düzenleme yapabileceği yönündeki beklentileri güçlendirdi.

Türkiye Dünya Kupası’nda D Grubu’nda

Öte yandan A Milli Futbol Takımı, Play-Off finalinde Kosova’yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası bileti aldı. Ay-yıldızlı ekibe galibiyeti getiren golü, karşılaşmanın 53. dakikasında Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Türkiye, 2026 Dünya Kupası D Grubu’nda ABD, Avustralya ve Paraguay ile mücadele edecek.