Yükseköğretim Kurulu (YÖK), gerçekleştirdiği toplantıda aldığı karar sonrası 14 üniversite bölümü için yetenek sınavlarını kaldırdığını açıkladı.

2. OTURUMA DA GİRECEKLER

Yetenek sınavıyla öğrenci alımı yapılan Çizgi Film (Animasyon), Grafik, Grafik Resimleme, Baskı, Grafik Tasarım, Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Tekstil, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümleri artık Yükseköğretim Kurumları sınavıyla öğrenci alacak.

Sistemin değişmesiyle beraber 2020 YKS'de yetenek sınavına girmeden öğrenci alımları yapılacak. Öğrenciler ayrıca sadece 1. oturum olan YKS'ye değil 2. oturum AYT'ye de girmek zorunda olacak.

SIRALAMA YÜKSELTİLDİ

Yükseköğretim Kurulu'nun toplantısında ayrıca ezcacılık, dişçilik ve hukuk fakülteleri için de belirli birtakım kararlar alındı. Hukuk fakültesinin son yıllarda fazla öğrenci alımı yapması sebebiyle sıralaması 190 bine kadar düşmüştü. Yeni alınan kararla artık hukuk fakülteleri 120 bin sıralamaya kadar öğrenci alabilecek. Diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri için ise ilk kez baraj gelecek. Eczacılık için baraj 100 bin, diş hekimliği için barajın ise 80 bin olacağı açıklandı.

Editör: Haber Merkezi