Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Organize şube müdürü hakkında karar! Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Organize şube müdürü hakkında karar!

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, ticareti yasak olan 565 egzotik hayvan ele geçirildi ve 36 şüpheli yakalandı. Operasyonda yavru timsah, maymun, yılan gibi egzotik hayvanlar bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılık suçunun önlenmesine ve Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'ye (CITES) aykırı hareket edenlere yönelik çalışma yaptı. Suçlara karıştığı değerlendirilen 11 şüpheliyi teknik ve fiziki takibe alan ekipler, şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirin belirlenmesi amacıyla  Türkiye Bankalar Birliği ve MASAK'la ortak çalışma yürüttü.

Şüphelilerin kimlik ve adreslerini tespit edilerek İstanbul merkezli 15 ilde, 17 Ocak ile 29 Nisan arasında aralıklarla düzenlenen operasyonlarda 36 şüpheli yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan şüphelilerden 27'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 29 Nisan'da yakalanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Editör: Nehir Durdağı