İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ 3 gününüz var! Başvuru yapmayan bayram ikramiyesi alamayacak

3 gününüz var! Başvuru yapmayan bayram ikramiyesi alamayacak

Bayram ikramiyesi için emeklilik şartlarını taşıyan ancak henüz emekli olmayanların 28 Şubat’a kadar SGK’ya dilekçe vermesi gerekiyor. Ödemelerin 2026 Ramazan Bayramı (20 Mart) öncesinde mart ortasından itibaren tahsis numarasına göre yatırılması planlanıyor. Kulislerde ikramiye için 5.000-6.000 TL aralığı konuşuluyor.

Ramazan Bayramı öncesi milyonlarca emeklinin takip ettiği bayram ikramiyesi sürecinde başvuru takvimi öne çıktı. Henüz emekli olmayan ancak şartları sağlayan vatandaşların, 28 Şubat’a kadar SGK’ya emeklilik dilekçesi vermemesi halinde bu yılki bayram ikramiyesinden yararlanamayacağı belirtildi.

Kulislerde ikramiye için 5 bin ile 6 bin TL aralığı konuşuluyor

SGK uzmanı İSA KARAKAŞ’ın köşe yazısında paylaşılan bilgilere göre bayram ikramiyesinde artış yapılmasının beklendiği ifade edildi. Artış oranının yüzde 25 civarında kalması durumunda ikramiyenin 5 bin TL seviyesinde açıklanabileceği, son aşamada rakamın 5 bin 500 TL ya da 6 bin TL’ye yükselme ihtimalinin de konuşulduğu aktarıldı.

Ödemeler tahsis numarasına göre yapılacak

2026 Ramazan Bayramı’nın 20 Mart Cuma günü başlayacağı hatırlatıldı. Yaklaşık 17 milyon emekli ve hak sahibi için ödemelerin bayramdan önce, mart ayının ortasından itibaren tahsis numarasının son hanesine göre kademeli şekilde hesaplara yatırılmasının planlandığı belirtildi.

Başvuru için son gün 28 Şubat

İkramiyeden yararlanmak isteyen ve henüz emekli olmayan vatandaşların, 28 Şubat gününe kadar dilekçelerini SGK’ya ulaştırmaları gerektiği bildirildi. Bu tarihe kadar başvuru yapanların ikramiye listesine dahil edileceği ifade edildi.

Kimler yararlanabilecek, kimler yararlanamayacak

Kendi çalışmasıyla emekli olan SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI mensuplarının tam ödeme alacağı aktarıldı. Dul ve yetimlerin ise aylık oranlarına göre hisseli ödeme alacağı, sürekli iş göremezlik geliri alanların da derecelerine göre ödeme alacağı belirtildi.

Haberde, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı alanlar ile banka ve oda sandıklarından emekli olanların SGK’nın bayram ikramiyesinden yararlanamayacağı bilgisine yer verildi.