İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı

Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı

Küresel piyasalarda ons altın 4.967 dolarla rekor tazelerken, gram altın spot piyasada 6.919 TL’ye yükseldi. Kapalıçarşı’da gram altın satış fiyatı 7.070 TL’ye çıktı ve fiziki piyasada ilk kez 7 bin TL eşiği aşıldı. Gümüş ve platin de rekor seviyeleri test etti.

Küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki yükseliş sürerken, ons altın dünkü işlemlerde yüzde 2,17 primle 4.936 dolardan kapanış yaptı. Bugünkü işlemlerde ise gün içinde 4.967 dolar seviyesi test edilerek yeni zirve görüldü. Ons altın 5 bin dolar seviyesine yaklaşırken piyasalarda değerli metallerdeki hareketlilik dikkat çekti.

Gram altın spotta rekor tazeledi

Ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle gram altın da yeni rekor seviyelere ulaştı. 23 Ocak 2026 itibarıyla gram altın spot piyasada 6.919 TL ile rekor tazeledi. Böylece gram altın, TL bazında en yüksek seviyelerinden işlem gördü.

Kapalıçarşı’da 7 bin TL eşiği aşıldı

Fiziki piyasada ise fiyatlar daha yüksek seviyelerde oluştu. Kapalıçarşı’daki kuyumcularda gram altın satış fiyatı sabah saatlerinde 7.070 TL olarak kaydedildi. Bu gelişmeyle birlikte fiziki piyasada gram altın fiyatı ilk kez 7 bin TL’nin üzerine çıktı. Aynı saatlerde çeyrek altın satış fiyatı 11.529 TL seviyesinde görüldü.

Gümüş ve platin tarafında da yükseliş

Değerli metallerdeki yukarı yönlü hareket altınla sınırlı kalmadı. Spot gümüş yüzde 0,9 yükselişle ons başına 97,01 dolara çıkarken, gün içinde 97,44 dolar ile rekor seviyeyi test etti. Spot platin yüzde 1,4 artışla 2.665,85 dolara yükseldi, seans içinde 2.684,43 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Spot paladyum ise yüzde 0,1 düşüşle 1.917,50 dolardan işlem gördü.

Piyasaları etkileyen başlıklar

Küresel piyasalarda zayıflayan dolar, Grönland merkezli gelişmeler ve ABD Merkez Bankası’na yönelik eleştirilerin değerli metallerdeki yükselişi destekleyen unsurlar arasında yer aldığı belirtildi. Altının 1979’dan bu yana en güçlü yıllık performansını sergilediği, yılın ilk aylarında da yükselişini sürdürerek yaklaşık yüzde 15 değer kazandığı ifade edildi.

ABD verileri ve dolar endeksi izleniyor

ABD’de tüketici harcamalarının ekim ve kasım aylarında güçlü seyrini koruduğu, bunun ekonominin üst üste üçüncü çeyrekte de büyüme patikasında kalabileceğine işaret ettiği aktarıldı. İstihdam piyasasında ise “düşük işe alım, düşük işten çıkarma” görünümünün devam ettiği belirtildi. Dolar endeksinin iki haftanın en düşük seviyelerine gerilemesiyle, dolar bazlı metallerin küresel alıcılar açısından daha cazip hale geldiği kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *