İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Baykar, dünya SİHA ihracat pazarındaki liderliğini korudu

Baykar, dünya SİHA ihracat pazarındaki liderliğini korudu

Baykar, 2025’te 2,2 milyar dolarlık ihracatla dünya SİHA ihracat pazarındaki liderliğini sürdürdü. Toplam geliri 2,5 milyar dolar olurken gelirin %88’i ihracattan geldi. Bayraktar TB2 için 36, AKINCI için 16 ülkeyle anlaşma yapıldı.

Baykar, 2025 yılında gerçekleştirdiği 2,2 milyar dolarlık ihracatla, silahlı insansız hava aracı (SİHA) ihracat pazarındaki liderliğini korudu. Şirketten yapılan açıklamada, Baykar’ın milli ve özgün SİHA’lar geliştirdiği, 2025’te ulaşılan ihracat hacmiyle kendi rekorunu yenilediği belirtildi.

Gelirin büyük bölümü ihracattan sağlandı

Açıklamaya göre Baykar, 2025 yılında toplam 2,5 milyar dolarlık gelir elde etti. Bu gelirin yüzde 88’inin ihracattan sağlandığı kaydedildi. Şirketin son yıllarda yüksek teknoloji ihracatında öne çıkan firmalar arasında yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Konferansta açıklanan veriler paylaşıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’nda açıklanan veriler doğrultusunda Baykar’ın, Türk savunma sanayisinin ihracat şampiyonları arasında ikinci sırada yer aldığı, insansız hava aracı ihracatında ise zirvedeki konumunu sürdürdüğü aktarıldı.

Öz kaynak vurgusu ve ihracat oranları

Şirket açıklamasında, tüm projelerin öz kaynaklarla yürütüldüğü ifade edildi. Baykar’ın 2003 yılında başlayan İHA AR-GE sürecinden itibaren elde ettiği gelirlerin yüzde 83’ünün ihracattan geldiği belirtildi. Ayrıca şirketin 2023 ve 2024 yıllarında, Türkiye’de tüm sektörler içinde en çok ihracat yapan ilk 10 firma arasına girdiği bilgisi paylaşıldı.

Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI için ihracat anlaşmaları

Açıklamada, Baykar’ın Bayraktar TB2 SİHA için 36 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için 16 ülke ile ihracat anlaşması imzaladığı bildirildi. Böylece toplamda 37 ülkeyle anlaşma yapıldığı kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *