06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Bir devir sona erdi: 40 yıllık market zinciri kapandı

Bir devir sona erdi: 40 yıllık market zinciri kapandı

Perakende gıda sektöründe 40 yıla varan bir geçmişi bulunan Şahmar Marketler Grubu bir gecede kapanma kararı aldı

Gıda perakendeciliğinde, büyük oyuncuların yanı sıra yerel marketler diye de ifade edilen onlarca oyuncu bulunuyor. Dinamik bir konumda olan sektörde hemen her market zinciri bir diğerini tanır. Sektörün son günlerdeki en önemli gündem konusu ise, kapatma kararı alan bir market zinciri oldu.

sektörün bilinen markalarından biri olan Şahmar Grup Marketler Zinciri, geçen pazartesi günü kapılarını açmadı. Müşterilerin yaşadığı şokun bir benzerini, gruba mal tedarik eden firmaların yetkilileri de yaşadı. Mağazaların açılmadığını öğrenen alacaklı firma yetkilileri, şirketin Esenler'deki merkez binasına gitti. Ancak, binada şirketin herhangi bir çalışanına ulaşılamadığı gibi eşyaların da boşaltıldığı görüldü.

YÜKLÜ MAL İSTEDİ

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Ticaret Borsası'nda meslek komitesi yönetiminde de olan Hikmet Şahin geçen aylarda kardeşleri ile yollarını ayırdı. Şahin, kardeşlerine ait haklarını ödedikten sonra Şahmar Gıda şirketinin tek sahibi konumuna geldi.

Tedarikçi firmalardan birinin yetkilisi "15-20 gün önce yüklü miktarda mal talep ettiler. Talepleri, ihtiyaçlarının üstündeydi, şüpheli gördük ve mal vermedik" dedi. Başka bir şirket yetkilisi ise şirkete mal verdiklerini belirterek "Karşılığında 100 bin liraya yakın iki yaprak çek aldık. Çeklerden birinin ödeme günü 10 Temmuz. Her iki çekin de karşılıksız çıkması muhtemel. Çok zor durumda kalacağız" diye konuştu.

'ÖZEL BANKA BU DURUMA YOL AÇTI'

Konu ile ilgili görüştüğümüz Şahmar Marketler Zinciri'nin patronu Hikmet Şahin ise "35 yıllık esnafım. Bugüne kadar ödenmemiş tek bir çekim yoktu. Gününde maaşı ödenmeyen tek bir personelim olmadı. Yine kredilerimi de düzenli ödedim. Ancak, özel bir bankanın, kredisini, vadesinden önce kapatılmasını istemesi her şeyi alt üst etti. Ki bu bankaya da olan kredi de düzenli ödeniyordu. Banka, kredisini istediği gibi icra takibi başlattı. Durum böyle olunca resmen çöktük. Azeri bir iş insanı ile de ortak iş yapacaktık. Onun 5 milyon dolarlık bir kaynak sağlama durumu vardı. Bankanın bu hareketi sonrası o iş de ortada kaldı" diye konuştu.

HİSSE EL DEĞİŞTİRDİ

Gruba ait marketlerin kapatılmasından bir hafta önce ise önemli bir gelişmenin yaşandığı anlaşıldı. 5 milyon TL sermayeli Şahmar Gıda'nın tüm hisseleri el değiştirdi. Kayıtlara göre Hikmet Şahin, sahip olduğu yüzde 100 hissesi Azeri asıllı Azad Huseynov isimli bir kişiye devretti.

WHATSAPP'TAN AYRILDI

Şahmar Marketler Grubu'nun kapanma kararına kendisinin de şaşırdığını belirten bir sektör temsilcisi "Bizim bir WhatsApp grubumuz var. Bu gruba, marketler zincirlerinin sahipleri üye. Cumartesi akşamı (26 Haziran) Hikmet Bey gruptan ayrıldı. Doğrusu o an anlam veremedik. Pazartesi günü ise marketlerin açılamadığını gördük" dedi. Şahin'in yeni WhatsApp profil fotoğrafı ise siyah renkten oluştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *