İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Elektrik ve doğalgaz zammı gündemde: Yüzde 20 zam oranı iddiası

Elektrik ve doğalgaz zammı gündemde: Yüzde 20 zam oranı iddiası

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan itibarıyla çift haneli zam beklentisi gündemde. Tarife görüşmeleri sürüyor.

Enerji piyasalarında yaşanan gelişmelerin ardından elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yönelik zam beklentisi gündeme geldi. Sektör kaynaklarına göre, 1 Nisan itibarıyla elektrik ve doğalgaz tarifelerinde artış yapılması öngörülüyor.

Kulis bilgilerine göre zam oranlarının çift haneli seviyelerde olabileceği ifade ediliyor.

Zam oranı için yüzde 20 iddiası

Ekonomi muhabiri Olcay Aydilek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda enerji fiyatlarına ilişkin beklentileri aktardı. Paylaşımda, elektrik ve doğalgaz tarifelerine yapılacak artışın yüksek seviyelerde olabileceği belirtildi.

Sektör temsilcileri tarafından dile getirilen değerlendirmelerde, zam oranının yüzde 20’lere kadar ulaşabileceği ifade ediliyor.

Üst düzey görüşmeler yapılıyor

Kulislerde yer alan bilgilere göre, enerji tarifelerine ilişkin kararların belirlenmesi için üst düzey görüşmelerin yapılması bekleniyor. Bu görüşmelerin ardından 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak yeni tarifelerin netleşeceği ifade ediliyor.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin düzenlemenin kısa süre içinde kamuoyuna açıklanması öngörülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın daha önce yaptığı açıklamalarda da enerji fiyatlarına yönelik artış sinyali verdiği belirtilmişti.