11 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Erdoğan'dan müjde: Bu kez net rakam da verdi  

Erdoğan'dan müjde: Bu kez net rakam da verdi  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 2022 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel olumsuzluklara rağmen 2022 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 12, 9 oranında artışla 254, 2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hedefimiz, Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesi arasındaki yerini almasını sağlamaktır. Bundan 20 yıl önce yola çıktığımızda 36 milyar dolar olarak devraldığımız ihracatımızı tam 7 kat artırdık. Milli paramızla ihracat yaptığımız ülke ve bölge sayısı 197'yi buldu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mal ve hizmet ihracatında yazdığımız bu başarı hikayesiyle hamdolsun 350 milyar dolara ulaşan büyük bir ihracat ekonomisini hep birlikte oluşturduk." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sırada olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022'nin ilk 3 çeyreğinde yüzde 6, 2'lik bir büyüme kaydedildiğini söyledi. 

Dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm yatırımlarının bölge ayrımı yapmadan teşvik kapsamına alınmasına ilişkin Erdoğan, "Bunu inşallah hayata geçirelim." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık hizmetleri ihracatındaki hedefi 2023 için 5 milyar dolar olarak belirlediklerini aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni fuar merkezinin Atatürk Havalimanı'nın yanında kurulacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dizi ve film ihracatımızın bu yıl 1, 5 milyar doları aşarak tüm dünyada 1, 5 milyar izleyiciye ulaşmasını hedefliyoruz. Bilişim sektöründe 2023 hedefimizi 5 milyar dolar olarak belirledik." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *