08 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ İki iktisatçıdan korkutan sözler: 'Dolar 24 lira olacak' dedi, tarih verdi

İki iktisatçıdan korkutan sözler: 'Dolar 24 lira olacak' dedi, tarih verdi

Dolar uzun bir aradan sonra 15 lira sınırına dayandı, İktisatçı Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut, doların ne kadar yükseleceğini açıkladı. Zelyut, dolar için 24 lira tahmini yaptı ve bunun için tarih verdi.

YouTube üzerinde program yapan iki ünlü ekonomistten dolar ve Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili çok önemli değerlendirmeler geldi. Programda dolar kurunun ne kadarlık bir yükseliş yapacağı ve Para Politikası Kurulu'nun alacağı faiz karanını ne olacağı yönünde kulis bilgisi verildi. 

Programda, Evren Devrim Zelyut, "Yüzde 60 enflasyon mayısta bizim karşımıza çıkacak. 15 lira spot dolar kurunu aldığım zaman yüzde 60 enflasyon kadar kayıp oluştuğu zaman lirada 9 lira kayıp var. Önümüzdeki yıl martın sonunda 15+9: 24 lira dolar TL hedefi potaya girdi. Merkez Bankası bu kurun 24 liraya gitmesini engelleyecek ve son kartını oynayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı'nı ikna etmeye çalışıyorlar. Çünkü faiz artışından başka hiç bir çarenin kalmadığını Merkez Bankası çalışanları da ekonomi kurmayları da bunu artık kabul etmeye başladı. Çünkü dolar satışıyla bir şey olmayacağını gördüler.

Türkiye'ye para girişi yok. Artık yapılacak hiç bir şey kalmadı. Bugün de 15 sınırına gelen dolar için son atışlar yapılıyor, ölüm kalım mücadelesi veriliyor. Benim aldığım duyumlar Merkez Bankası'nın bu ay olmasa da bir sonraki ayda Nisan ayında kesin bir 10 puanlık, yani 1000 baz faiz artışı planlanıyor. Çünkü bunu net bir şekilde gördüler. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *