08 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Kayseri Hollanda'ya seramik zırh malzemeleri ihraç edecek

Kayseri Hollanda'ya seramik zırh malzemeleri ihraç edecek

Kayseri Ticaret Odası ile Kayseri Sanayi Odası öncülüğünde kurulan İleri Malzemeler Teknoloji AŞ, Hollanda'dan bir firmayla seramik zırh malzemelerinin temini ve çeşitli zırh ürünlerinin Türkiye'de üretilmesini içeren iş birliği anlaşması imzaladı.

KİM Teknoloji AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hollandalı TenCate Advanced Armor ile seramik zırh malzemelerinin temini ve çeşitli zırh ürünlerinin Türkiye'de üretilmesi için anlaşıldı.

Anlaşma kapsamında KİM Teknoloji, TenCate Advanced Armor'a, yüzde 100 yerli ham madde kullanarak ve kendi özgün reçeteleriyle ürettiği seramik zırh malzemelerini teslim edecek.

Anlaşma dolayısıyla mevcut üretim hat kapasitesini yüzde 25 artan firma, 65 yeni personel almayı planlıyor.

Ürün teslimatı, bu yılın son çeyreğinde başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KAYSO Başkanı ve KİM Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"KİM Teknoloji'yi kurarken önümüze koyduğumuz hedeflerden biri, Türkiye'de üretilmeyen kritik malzemeleri, yerli ham maddeler ve özgün reçeteler kullanarak üretmek ve bunları, nihai ürün üreten yerli ve yabancı firmalara sağlamaktı. Bu kritik malzemeler arasında balistik koruma amaçlı kullanılan seramik zırh malzemeleri de bulunuyor. KİM Teknoloji olarak yerli ve yabancı tüm üreticilere eşit mesafedeyiz ve hepsinin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Kendi nihai zırh çözümleri olan bir firma olmak istemiyoruz. Nitekim TenCate Advanced Armor ile yaptığımız iş birliği de bu yaklaşımımıza uygun olarak, onlar adına üretim yapmayı kapsıyor. Diğer bir deyişle, üretim hattımızdan KİM Teknoloji markalı değil, TenCate Advanced Armor markalı ürünler çıkacak. Yerli ve yabancı firmalarla benzer modellerle iş birliği yapmaya ve hizmetlerimizi sunmaya, önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz."

Büyüksimitci, kuruluş hedeflerinin ihracat olduğunu belirterek, Savunma Sanayi Başkanlığının, yabancı firmalarla Türkiye'ye katma değer sağlayan iş birliklerini desteklediğini kaydetti.

KAYSO ve KTO'nun yanı sıra Kayseri merkezli 11 firmanın ortaklığıyla kurulan firmada ileri malzemeler, elektronik seramikler, ileri balistik sistemler, seramik matris kompozitler ve özel sensörler üretiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *