Türkiye’de koronavirüs vakasının doğrulanmasının ardından maske ve dezenfekten maddelerine olan talep arttı. Tedbir amaçlı vatandaşlar gıda ve kolonya stoku yaparken bunu fırsat olarak bilen bazı firmalarda ürünlere zam yaptı.

Yasal süreç başlatıldığını duyurmuştu

Ünlü e-ticaret sitesi Trendyol daha önce iki paket Ankara Makarna’yı 6 liradan satarken, koronavirüs vakası doğrulandıktan sonra söz konusu ürünün fiyatı 14,50 liraya çıktı. Bunun üzerine Ankara Makarna’nın Yönetim Kurulu konuya ilişkin açıklama yapmış ve yasal süreç başlatılacağını duyurmuştu.

Hepsiburada.com Bayco Bio Cohol dezenfekten

Trendyol Bayco Bio Cohol dezenfekten

Bir diğer ünlü e-ticaret sitesi hepsiburada.com’da da buna benzer olay yaşandı. Ekşisözlük’teki paylaşımlara göre, koronavirüsün açıklanmasının ardından hepsiburada da satılan dezenfekten, maske ve kolonya gibi ürünlerde 2 katı ile 20 katı arasında fiyat artışı yaşandı. Diğer e-ticaret siteleri n11 ve Trendyol’da 177 liraya satılan dezenfekten ürünü, hepsiburada da 399 liradan satışa sunuldu. n11’de 85,90 liraya satılan antiseptik solüsyon hepsiburada’da 348 liradan satışa sunuldu.

Hepsiburada.com Cleaner Antibakteriyel Solüsyon

n11.com Cleaner Antibakteriyel Solüsyon

Editör: Haber Merkezi