Bitcoin, kripto para sektöründe inişli çıkışlı grafik içiersinde bulunsa da öncü rolünü sürdürüyor. Ancak büyük yatırımcıların tüm varlıklarını çekmesiyle eli zayıfladı. Bunun üzerine Microsoft, kripto para için yeşil ışık yaktı. Peki, Bitcoin'den büyük finansörlerin parasını çekmesi bir tesadüf müydü? 

Microsoft adımı attı

Microsoft'un yapısında yaşanan değişimler son olarak Bill Gates'in yönetim kurulundan istifa etmesiyle neticelenmişti. Anlaşılan o ki Gates, coin sektörü için sıcak bakmıyordu. Ancak yenilikçi kadro Bill Gates'i devre dışı bıraktı. Yakın zamanda Microsoft kripto para şirketiyle insanların karşısına çıkabilir. 

Öte yandan uzun yıllardır sektördeki lider koumunu sürdüren BTC'nin büyük yatırımcılarının parasını çekmesi Microsoft'a mı geçecekler dedikodusunu da güçlendirdi. 

Yeni rezerv para kripto mu?

Dünya'da çok uzun yıllardır rezerv para ABD doları olarak kabul edilmekte ancak bazı komplo teorileri kısa bir zaman içerisinde ABD dolarının bu gücünü yitireceğini söylüyor. Özellikle televizyon ekranlarında da sıkça karşılaşılan stratejist Abdullah Çiftçi, yeni dünya düzeni ile birlikte paranın da değişeceğini ve kripto paranın hayata geçeceğini ifade etmişti. Ayrıca rezerv para olan doların yerini de bu kripto paranın alacağını söyleyen Çiftçi, henüz bu paranın piyasaya sürülmediğini de izleyiciler ile paylaşmıştı. 

Google, Facebook ve bilimum şirketlerle gizli bir takım projeler yürüten Microsoft'un devreye sokmayı planladığı yeni kripto para acaba Abdullah Çiftçi'nin dediği rezerv para mı? İlerleyen günler bakalım neler gösterecek.

Editör: Haber Merkezi