06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Otomotiv sektöründe yeni kararlar alınacağı iddia edildi: Yüzde 50 ÖTV indirimi gelebilir

Otomotiv sektöründe yeni kararlar alınacağı iddia edildi: Yüzde 50 ÖTV indirimi gelebilir

Koronavirüs salgınından sonra artan ikinci el araç fiyatlarının önüne geçmek için 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren otomobil sektöründe yeni kararlar alınacağı iddia edildi. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre yüzde 50 ÖTV indirimi gelecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sosyla ve ekonomik olarak tüm toplumları etkiledi. Salgın kimi ülkelerde etkisini azaltırken kimi ülkelerde de yeni hız kazandı. Türkiye'de de olası ekonomik krize karşı bir dizi önlem alınırken KOBİ, çiftçi vb. sektörler için kredi imkanı sunuldu. 3 ay işten çıkarmalar yasaklandı. Tatile gitmek isteyenler, araç satın almak isteyenler için de kredi imkanları sağlandı.

Bayiler satılık araç yok diyor: Berber, manav dükkanlarında 50 bin lira kar ile satılıyor

3 araçlık vergisiz satış limiti kalkıyor

Ekşisözlük'teki iddialara göre 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren otomobil sektöründe yeni kararlar uygulamaya alınıyor. İddialara göre sıfır araç satışına yüzde 50 ÖTV indirimi getirilirken, şahıstan şahsa yapılan 3 araçlık vergisiz satış limiti kalkacak. Artık alınan aracın yaşı ne olursa olsun sıfır, ikinci el farketmeksizin 5 yıl içerisinde satılırsa devlet yüzde 20 gelir vergisi alacak. Şahıstan şahsa yapılan satışlar minimum kasko bedelinden gösterilebilecek.

Örneğin araba 10 Ocak 2020'de 210.000 liraya sıfır alınıp Ağustos ayında satmaya karar verildiyse noter aracın kasko değerinin 250.000 lira olduğunu söylüyor. Aradaki 40.000 liranın yüzde 20'sini satıcı devlete gelir vergisi olarak ödeyecek. Söz konusu bu uygulama ile devlet bu uygulamayla sıfır araba satışlarının artmasını sağlayacak, ikinci el piyasasındaki yoğun talepten dolayı ciddi bir vergi geliri elde edecek ve al-satçı olarak bildiğimiz kayıt dışı gelir elde edenlerin de önü kesilmiş olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *