Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun ( BDDK ) verilerine göre, Türkiye'deki milyoner sayısı geçtiğimiz yılın aynı ayına nazaran 30 bin kişi artarak 210 binin üzerine çıktı. Türk Bankaları'ndaki mevduat faizlerinin yükselmesi ile milyoner sayısında artış yaşanırken milyonerlerin kişisel hesaplarındaki servetin azalması ise dikkatleri çekti. Öte yandan Türkiye dışında yaşayan milyonerlerin sayısı da yıl başından bu yana 3.542 kişi arttı.

YURT DIŞINDA CİDDİ ARTIŞ

Türkiye dışı Mudi sayısı Ağustos sonu itibarıyla 21. 868 kişi oldu. Böylelikle yurt dışındaki milyoner sayısı 3.542 kişi artarken, banka hesaplarında bulunan toplam miktar 90 milyarın üzerinde olarak hesaplandı. Türkiye dışında yerleşik olarak yaşayan mudilerin servetleri banka mevduatlarındaki yerel para, yabancı para ve hesaplarındaki kıymetli madenlerden oluştu. 

KİŞİLERİN SERVETLERİ AZALDI

BDDK'nın verilerine göre hesaplanan milyoner sayısı geçtiğimiz yıla göre artış gösterirken milyonerlerin kişisel hesaplarındaki servet azaldı. Her yıl FORBES tarafından açıklanan Türkiye'nin en zengin 100 iş insanı listesinde gözle görülen bu olgu nihayet BDDK verilerine de yansıdı. Geçtiğimiz yıl ünlü ekonomi dergisi tarafından açıklanan listedeki en zengin ilk 10 kişinin kişisel varlıklarında ciddi azalmalar görülmüştü. Özellikle Ülker'in sahibi Murat Ülker ve Doğuş Holding'in yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk'in servetleri geçen yıllara göre ciddi şekilde erime göstermişti. 

Editör: Haber Merkezi