Türkiye'nin en büyük marketler zincirlerinden biri olan BİM 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformun'a (KAP) açıklama yapan marketler zinciri BİM, 2019 yılında satış gelirlerini yüzde 24.4 artıran firmanın geliri 40.2 milyar lira olarak kaydedildi. Ancak marketler zinciri BİM'in net karı 2019 yılında yüzde 2 azalarak 1.22 milyar lira olarak gerçekleşti. Şirketin 2020 beklentisi ise yüzde 23 satış artışı, yüzde 5 vergi ve faiz öncesi kar öngörüyor. 81 ilde şubesi bulunan marketler zinciri BİM'in bu yılki yatırım hedefi ise 1 milyar lira yatırım yapmayı hedefliyor.

Fas Ticaret Bakanı'ndan kapatma tehdidi

Geçtiğimiz aylarda da Fas Ticaret Bakanı Moulay Hafid Elalamy, parlamenterlere yaptığı açıklamada BİM'in Türkiye'nin desteğiyle Fas'ta kurulduğunu, şube açtıkları yerlerde dükkanların yüzde 60'ının kapandığını ifade etmişti. Ayrıca bakan, BİM'in sattığı ürünlerin en az yarısını Fas'tan sağlamasını, aksi taktirde ülkedeki BİM mağazalarının kapatılabileceğini söyledi.

İndirimli marketlere devlet engeli

Son yıllarda da yüzde 293'lük büyüme kaydeden A101, ŞOK ve BİM gibi marketler için devletin harekete geçtiği iddia edildi. Alınan bilgilere göre devletin, her geçen gün büyüyen indirim marketlerinin tekelleşmesini önlemek için bazı önlemler alacağı iddia edildi. Özellikle devletin, indirim marketlerinde yer alan özel ürünlere sınırlama getirebileceği söylendi.

Editör: Haber Merkezi