07 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Üst üste gelen zamların ardından bu kez güzel haber: Benzine indirim geliyor!

Üst üste gelen zamların ardından bu kez güzel haber: Benzine indirim geliyor!

Akaryakıtta art arda gelen 44 ve 28 kuruşluk zam fırtınalarının ardından bu kez bir indirim gündemde

Uluslararası piyasalarda fiyat artışı ve dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak akaryakıta üst üste zamlar gelirken bu kez bir indirim gündemde. Önceki gün benzine gelen 44 kuruşluk zammın ardından dün akşam itibarıyla 28 kuruşluk yeni bir zam daha yapılırken Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan paylaşımda bu kez bir indirim müjdesi geldi.

PÜİS'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Uluslararası fiyatlardaki ve dolar kurundaki düşüşe bağlı olarak 28.10.2021 Perşembe gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 25 kuruş fiyat indirimi beklenmektedir. Ancak fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilmektedir.

27.10.2021-28.10.2021 tarihleri arasında motorin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor"

25 kuruşluk indirimin gerçekleşmesi durumunda İstanbul'da 8, 64 liradan satılan benzinin litresi 8, 39 liraya düşecek. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de ise 8, 48 liradan satılacak.

LPG oto gaza da 21 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 22 kuruş zam gelmişti. Zammın ardından oto gazın litresi 6, 13 liradan, Ankara'da 6, 17 liradan, İzmir'de ise 6, 03 liradan satılmaya başlanmıştı.

16 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine de 41 kuruş zam gelmişti. İki gün sonra motorine bir zam daha gelmiş ve motorinin litresi 23 kuruş daha artmıştı. Motorinin litresi İstanbul'da 8, 19'dan, Ankara ve İzmir'de ise 8, 28 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *