İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Yeni ultra derin deniz sondaj gemileri Çağrı Bey ve Yıldırım'da hazırlıklar sürüyor

Yeni ultra derin deniz sondaj gemileri Çağrı Bey ve Yıldırım'da hazırlıklar sürüyor

Türkiye’nin enerji filosuna katılan 7’nci nesil ultra derin deniz sondaj gemileri Çağrı Bey ve Yıldırım, Mersin’deki Taşucu Limanı’nda ilk görevleri öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. TPAO’ya devredilen gemilerden Çağrı Bey’in Somali’de, Yıldırım’ın ise Karadeniz’de görev yapacağı bildirildi.

Türkiye’nin enerji filosuna katılan yeni ultra derin deniz sondaj gemileri Çağrı Bey ve Yıldırım, ilk görevleri öncesinde Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Taşucu Limanı’nda hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına devredilen gemilerin, sefer öncesi işlemlerinin Ağalar İskelesi’nde devam ettiği bildirildi.

Gemiler Taşucu Limanı’nda yan yana hazırlanıyor

Aynı özelliklere sahip 7’nci nesil ultra derin deniz sondaj gemileri olan Çağrı Bey ile Yıldırım’ın dış yüzeylerinin kırmızı-beyaza boyandığı ve üzerlerine ay yıldız işlendiği görüldü. İkiz gemilerin, limandaki işlemler tamamlandıktan sonra görev bölgelerine doğru yola çıkacağı kaydedildi.

Filodaki gemi sayısı altıya yükseldi

Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han’ın ardından filoya katılan Çağrı Bey ve Yıldırım ile birlikte Türkiye’nin sondaj filosundaki gemi sayısı altıya ulaştı. Yetkililer, iki geminin de limandaki hazırlıklarının tamamlanmasının ardından ilk seferlerine uğurlanacağını bildirdi.

Çağrı Bey Somali’ye, Yıldırım Karadeniz’e gidecek

Gemilerden Çağrı Bey’in yeni keşifler için Somali’de, Yıldırım’ın ise Karadeniz’de görev yapacağı açıklandı. Görev planlamasına göre Çağrı Bey’in yurt dışındaki ilk sondajını Somali’de gerçekleştireceği, Yıldırım’ın ise birkaç ay içinde Karadeniz’e gönderileceği belirtildi.

Bakan Bayraktar görev takvimini paylaşmıştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, daha önce yaptığı açıklamada Çağrı Bey’in şubat ayında Somali’de sondaja başlayacağını, Yıldırım’ın da birkaç ay içerisinde Karadeniz’e gideceğini duyurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *