Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ kenevirden batarya yapılacağını, yerli otomobilin bataryasının yapımını üstlenebileceklerini söyledi.

KENEVİR ESASLI BATARYA

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ, kenevirin endüstriyelleşmesine de katkı sağlamak adına yerli otomobilin bataryasının kenevir olabileceğini söyledi ve sanayide kenevir kullanımını destekleyeceğini ifade etti. Kenevirin kullanım alanının çok genişlediğini belirten Karadağ “bu bitkiden bio enerji ve bio malzeme elde edeceğiz. Kenevir, tekstilden gıdaya, tıptan, inşaata, otomotiv sanayisinden birçok alana hitap eden katma değeri yüksek ürünlerin elde edileceği bir sektördür” ifadelerini kullandı.

“200 KAT DAHA UZUN ÖMÜRLÜ”

Bozok Üniversitesi’nin kenevire dayalı batarya üretebileceğini söyleyen Karadağ, kenevirle üretilen bataryanın piyasadaki bataryalardan daha uzun ömürlü olduğunu söyledi. Yerli otomobilin de gündeminde olan batarya konusunda değinen Karadağ, “Biz neden yerli otomobilimizin bataryasını üretmeyelim? Kenevir esaslı batarya yapımında öncü bir üniversite olmayı düşünüyoruz. 200 kat daha uzun ömürlü bir bataryadan bahsediyoruz” ifadelerini kullanan Karadağ, Kenevir temelli bataryanın çalışmalarına başlandığını belirtti.  

Editör: Haber Merkezi